LinkedIn  Facebook 

Schildkliertherapie


Massage- & Bewegingstherapie bij schildklierproblematiek

Steeds nieuwsgierig
In het moment
Met compassievolle
Aandacht


Hoe kan massage- & bewegingstherapie ingezet worden bij het omgaan met (rest)klachten bij een te traag werkende schildklier?
Met mijn vooronderzoek, gericht op de ziekte van Hashimoto en subklinische hypothyreoïdie, ben ik op deze vraag eind mei 2019 afgestudeerd aan de Akademie voor massage en beweging. Mooie en nieuwe inzichten en verrassende uitkomsten!

Interdisciplinair

Het onderzoek is afgelopen tijd gelezen door reguliere en complementaire professionals.
Ik ben bezig met het creëren van een interdisciplinaire manier van samenwerken. Zo kan er optimaal gebruik gemaakt worden van elkaars kwaliteiten. Heb je als professional belangstelling? Laat het mij weten!

De schildklier laat mij niet los. Graag wil ik meer ontdekken, delen en doorgeven.
 

Corona-alternatief
Een online sessie is alternatieve optie tijdens de Covid-19 crisis, waarin sociale afstand gewenst is. Een online sessie van een uur kost € 60,-.


Werkwijze

Persoonsgericht
In mijn sessies draait het om jou: jouw wensen, vragen en thema's. Ik zal je uitnodigen om samen met mij te onderzoeken wat en hoe iets aandacht behoeft in het 'hier en nu' op verschillende holistische niveaus: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en energetisch. Wat jouw lijf vertelt, vormt steeds het uitgangspunt.

Intake
Voorafgaand aan de eerste sessie stuur ik een intakeformulier, speciaal samengesteld voor schilklierproblematiek. Zo kan ik mij alvast voorbereiden.

Duur sessie
Een sessie Schildkliertherapie duurt 90 minuten. De eerste sessie duurt iets langer, omdat deze ook als kennismakingssessie fungeert.
Bij een reeks van meerdere sessies geef ik 10% kennismakingskorting voor het eerste consult in de vorm van extra tijd.

Evaluatie
Na 5 tot 6 sessies volgt een evaluatie met een evaluatieformulier speciaal samengesteld voor schildklierproblematiek.


Afhankelijk van je ervaring met lichaamswerk, raad ik 8 tot 12 sessies van 90 minuten in een looptijd van een halfjaar aan.
 

Reactie van een cliënt op zelfmassage van de schildklier:

  • "Ook het masseren van de schildklier heb ik ter harte genomen en ik merk dat ik nu automatisch vaker mijzelf aanraak en masseer in dit gebied. Ik voel dat mijn schildklier hierop reageert (ik voel een bepaalde sensatie in dat gebied) en tot mijn verbazing merk ik dat er ook een direct energetisch lijntje voelbaar is tussen dit gebied en mijn buik."

Reactie van een andere cliënt bij evaluatie na 5 sessies:

  • "Overall: heb ik meer vrede met een gillende schildklier en vertrouw ik er meer op dat het brandende kloppende gevoel dat ik soms plots in mijn keel voel opkomen, vanzelf weer verdwijnt. Ik voel me met andere woorden meer vertrouwd met het gedoe in mijn keel."
     

Contact & Info: 06-14 658 458, info@harte-lucks.nl
 

Waar?
ZUID - Rivierenbuurt bij SFR Beweegt, Fysiotherapie & Training:
Trompenburgstraat 131-133, 1079 TW Amsterdam
Openingstijden (op afspraak):

  • woensdag 9.30 - 20.30 uur
  • zaterdag 9.30 - 20.30 uur

SFR Beweegt is te bereiken met tram 12, bus 62 en 65 op halte Victorieplein en met tram 4, bus 62 en 65 op halte Maasstraat.

OUD-WEST - in het Algemeen Ondernemers Centrum Amsterdam
WG-plein 175, 1054 SC Amsterdam
Let op: via de hoofdingang van het AOC Amsterdam, WG-plein 100

Openingstijden (op afspraak):

  • vrijdag 14.30 - 20.30 uur

Het AOC Amsterdam is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Diverse tramlijnen komen op de haltes: Constantijn Huygensstraat, Overtoom en Kinkerstraat. Op het WG-plein 175 kun je voor acupunctuur terecht bij Beate Lendt: acupunctuurstudio.nl.


Een afspraak minder dan 24 uur vóór het geplande tijdstip afgezegd, kan in rekening worden gebracht.